Naamloos document Jongensgroep - Transparant

Jongensgroep

Voor jonge mannen die op de grens van volwassenheid in een beter contact willen komen met hun eigen wijsheid.

Ieder mens weet in principe alles zelf, dat is je eigen wijsheid, alleen kun je er soms niet bij. Aangetoond is dat groepsprocessen individuele groei versterken. Door in contact te zijn met elkaar, daarin aanwezig te zijn zonder oordeel, vind je de weg naar jouw eigen innerlijke wijsheid en leer je daarop vertrouwen.

Door gehoord te worden en erkenning te krijgen voor jouw eigen verhaal krijg je meer vertrouwen en een beter contact met je eigen wijsheid. Niet alleen erkenning, er zal ook herkenning zijn.

Dit doen we door met elkaar te praten over; wat denk ik, wat voel ik en wat wil ik?
Dit doen we door te kijken waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe wilt.
Door te kijken hoe het vroeger voor je was, hoe het nu voor je is en hoe je graag zou willen dat het straks gaat.
Door van elkaar te horen wat vroeger belangrijk voor je was, wat nu belangrijk voor je is en wat jij denkt dat straks belangrijk voor je zal zijn.
Langs deze lijn kunnen alle onderwerpen aan bod komen die jou bezig houden en waar je mee stoeit, zodat de brug naar waar jij naartoe wilt op de manier die jij wilt met wat voor jou belangrijk gaat worden, geslagen kan worden.

We wisselen de gesprekken af met lichaamsgerichte oefeningen en creatieve  werkvormen die het inzicht in jou zullen vergroten of een verwerking bieden van wat er op dat moment speelt.
Deze activiteiten kunnen heel verschillend zijn. Tekenen, schilderen of met klei werken, maar ook het lopen van het labyrint van Chartre behoort tot de mogelijkheden.

De groep wordt begeleidt door Chris Stegeman.

De kosten zijn 45 euro per avond per persoon.
De avonden zullen plaatsvinden in de praktijk van Transparant (De Stalen Boog 24, Werkhoven).
We komen hier één keer per maand op dinsdagavond bij elkaar.

Aanmelden kan door een email te sturen aan: info@transparantnetwerk.nl

Footer