Nieuwsbrief Transparant December 2023

Beste lezer,Welkom bij de december editie van onze nieuwsbrief, de tweede dit jaar. Het is bijna niet te geloven dat we alweer in december zijn aanbeland. De tijd lijkt voorbijgevlogen.

Persoonlijk

Deze maand heeft voor mij een bijzondere betekenis. Precies een jaar geleden, op 1 december 2022, overleed mijn schoonzus Petra, de jongere zus van mijn vrouw Maria. Tegelijkertijd mogen we ook een positieve mijlpaal vieren, want op 1 december 2023 is mijn vrouw officieel 100% hersteld verklaard na de diagnose borstkanker in augustus 2021. In deze jaren hebben we ons beziggehouden met zingevingsvragen. Meditatie heeft een centrale rol gespeeld en is een steun in alle momenten. Dit jaar hebben we samen drie keer Taizé bezocht, een klooster in Bourgondië, om ons te verdiepen in spiritualiteit en zingeving.

Zorgverzekering 2024
Deze maand is het moment om de voorwaarden van je zorgverzekering aan te passen. De vergoedingen van Transparant vallen onder ‘Alternatieve Geneeswijzen’, specifiek Psychosociale Therapie (prestatiecode 24504). Je kunt de zorgwijzers Alternatieve Therapie raadplegen om een weloverwogen keuze te maken.
Inloopavonden
Dit najaar zijn de wekelijkse inloopavonden van Transparant goed gestart. Het is bemoedigend om te zien dat deze structuur vertrouwd en inspirerend is voor velen. Mensen brengen vragen in voor opstellingen, zowel vooraf gepland als ad hoc. Op deze avonden vinden diverse vormen van opstellen plaats, zoals familiesystemen, specifieke thema’s, interne deel-personen, ziekten & trauma, en helende zinnen/verlangens.
Agenda

 
Procesgroepen (2023-2024)
Dit seizoen zijn meerdere keren procesgroepen gestart, en er zijn doorlopende themagroepen die maandelijks (ongeveer 10 keer per jaar) plaatsvinden. Deze groepen zijn besloten en themagericht voor de deelnemers. Voorjaar maart 2024 start er weer een groep, waarvoor je je nu al kunt opgeven.


Meditatie & Adem avond (maandag 15 januari 2024, 19.30-21.00 uur)
 
Op maandag 15 januari 2024 organiseren we een nieuwe avond gericht op meditatie en ademhaling. Aanmelden is gewenst, aangezien we met een kleine groep werken. De kosten bedragen €10. Deze avond staat in het teken van het ervaren van ‘goed zitten’ en ontdekken wat bij jou past. Wellicht wordt dit een vaste avond die zich herhaalt.
Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief. We wensen jullie een rustige en reflectieve decembermaand toe.


De Praktijk
Transparant is een praktijk voor therapie. Systemisch werken is hierbij een belangrijke werkvorm. 
Transparant heeft diverse groepen zoals mannengroepen, jongerengroepen en procesgroepen. Dit heeft een duidelijk meerwaarde. Naast deze groepen is er ook veel ruimte voor individuele therapie en coaching. 
In veel gevallen worden de sessies en workshops (deels) vergoed. Voorts is er een breed aanbod voor bedrijven en coaching en advies. Hier gaat het om veranderingstrajecten, persoonlijke effectiviteit, voorkomen van ziekteverzuim en professionele communicatie op het werk.
Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen en ook in de toekomst niet missen, schrijf je dan in via het formulier hieronder!

Nieuwsbrief

* indicates required