Levenscyclus

In ons leven zij wij in alles deel van een cyclus, een reeks van circulaire bewegingen. Op welke manier dan ook. Het is maar hoe je het bekijkt.

Een cirkel in de japanse tekens (kanji) duidt ‘de eeuwigheid’ aan (zie afbeelding) en in veel beelden symboliseert een cirkel ook de oneindigheid.

Mediteren (Zen Meditatie) is achter je denken en achter jezelf komen. Wil je hier meer over weten dan kun je hiervoor altijd terecht bij Transparant Netwerk.
Chris mediteert nu al ruim 10 jaar en gaat wekelijks naar de bijeenkomsten in Samaya.

De bijeenkomsten zijn elke dinsdag, donderdag en vrijdag van 15-16 uur.

“Soms moet je je verwachtingen opgeven om je verlangens te vervullen.”

OM denken

Toon van Buren

Toon van Buren (1936) mediteert vanaf 1973. Hij studeerde filosofie en theologie in Rome (1956-1963), werd aldaar in 1963 priester gewijd. Filosofiestudie in Nijmegen (1963-1966), werkzaam in Rep. Dem. du Congo (1966-1968) en als (gehuwd) r.k. pastor werkzaam in de Willem Arntsz Hoeve (psychiatrie) en op Dennendal (verstandelijk gehandicapten zorg) in Den Dolder, waarvan de laatste zes jaar als zen-leraar (1969-2004). Sindsdien begeleidt hij zen-mediterenden in het voormalig slotklooster Gods Werkhof, momenteel Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. (www.samaya.nl)

(https://toonvanburen.weebly.com)

Wil je meer informatie over Zen meditatie of ga je graag een keer mee met Chris Stegeman, neem dan contact op.